סלט קובו

למי שעוד לא מכיר את הקובו, זה הזמן לרוץ ולקנות את הפרי המדהים הזה. זהו מין של קקטוס שהתאקלם היטב באזורים המדבריים בישראל, והוא צורך מעט מאוד מים וכלל לא זקוק להדברה, כך שכל התנובה שלו אורגנית. העונה שלו קצרה, אז אל תוותרו, גם אם הוא מעט יקר.

kobo-salad

הקובו קל מאוד לקילוף, אני פשוט מסיר את הקצוות, שוסע שסע בצד והקליפה מתקלפת ללא מאמץ.

kobo

אפשר גם לחצות את הקובו לחצי ולאכול את תוכנו בכפית – רצוי לקרר אותו לפני כן, ואז מקבלים טעם ומרקם של סורבה פירות.

מרכיבים-
– 7 יחידות קובו חתוכות לפרוסות.
– נקטרינה אחת חתוכה לפרוסות.
– כ-30 ענבים חתוכים לחצאים (למתכון השתמשתי בזן פרינסס).

בתיאבון!

Subscribe
הרשמה לעדכונים
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
מירי
מירי
20 באוקטובר 2016 15:24

מה היתרונות בפרי הזה

אביבה25
אביבה25
22 באוגוסט 2012 9:52

אף פעם לא ראיתי את זה, איפה קונים? וכמה זה עולה? זה פרי מתוק או חמוץ?

יונתן
22 באוגוסט 2012 10:50
Reply to  אביבה25

אני קניתי בסופר ב-16 לקילו, ראיתי גם בניצת הדובדבן ב-20 לקילו. לדעתי הפרי נייטרלי מבחינת מתיקות/חמיצות, אבל מבחינת טעמו הוא יותר מתאים לשילוב עם פירות חמוצים ולא מתוקים.

אביבה25
אביבה25
22 באוגוסט 2012 14:53
Reply to  יונתן

אחפש, תודה 🙂