למי שעוד לא מכיר את הקובו, זה הזמן לרוץ ולקנות את הפרי המדהים הזה. זהו מין של קקטוס שהתאקלם היטב באזורים המדבריים בישראל, והוא צורך מעט מאוד מים וכלל לא זקוק להדברה, כך שכל התנובה שלו אורגנית. העונה שלו קצרה, אז אל תוותרו, גם אם הוא מעט יקר.
הקובו קל מאוד לקילוף, אני פשוט מסיר את הקצוות, שוסע שסע בצד והקליפה מתקלפת ללא מאמץ.
אפשר גם לחצות את הקובו לחצי ולאכול את תוכנו בכפית – רצוי לקרר אותו לפני כן, ואז מקבלים טעם ומרקם של סורבה פירות.
מרכיבים-
– 7 יחידות קובו חתוכות לפרוסות.
– נקטרינה אחת חתוכה לפרוסות.
– כ-30 ענבים חתוכים לחצאים (למתכון השתמשתי בזן פרינסס).
בתיאבון!
מה היתרונות בפרי הזה
אף פעם לא ראיתי את זה, איפה קונים? וכמה זה עולה? זה פרי מתוק או חמוץ?
אני קניתי בסופר ב-16 לקילו, ראיתי גם בניצת הדובדבן ב-20 לקילו. לדעתי הפרי נייטרלי מבחינת מתיקות/חמיצות, אבל מבחינת טעמו הוא יותר מתאים לשילוב עם פירות חמוצים ולא מתוקים.
אחפש, תודה 🙂