מרק תפוזים ועגבניות עם קרוטוני מלפפון

החורף הגיע וזה הזמן להתפנק עם מרק. אבל למה להרוג את הירקות על ידי בישול כשאפשר להכין מרק טרי, טעים ובריא בחמש דקות מבלי לבשל דבר?

soup

מרכיבים-
– 3-2 תפוזים קלופים ללא גלעינים (תלוי ברמת החמיצות שאתם רוצים)
– 5 עגבניות בינוניות
– 1 גזר קטן
– 1 מלפפון חתוך לקוביות

אופן ההכנה-
שמים בבלנדר את התפוזים, העגבניות והגזר ומערבלים. מוזגים לקערה ומפזרים את קוביות המלפפון מלמעלה.

לגיוון-
ניתן להוסיף למרק קוביות זוקיני, קוביות שומר או גבעולי סלרי קצוץ.

9
הגב

avatar
3000
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
צוות האתראיש Recent comment authors
  Subscribe  
הרשמה לעדכונים
איש
Guest
איש

אם מרסקים את התפוז בבלנדר לדעתי זה יוצא מר עד בלתי אכיל בגלל הקליפה הלבנה המכסה כל פלח

צוות האתר
Admin

זה דווקא יצא טעים ולא מר 🙂 חשוב לוודא שאין גרעינים וניתן להסיר חלק מהקליפה הלבנה שמכסה את התפוז אך אין צורך להסיר את הקליפה שמכסה כל פלח.

עומר
Guest
עומר

אוקי עכשיו הבנתי תודה (:

עומר
Guest
עומר

תודה על התשובה המהירה ורק לא הבנתי מזאת אומרת גזר צעייר הכוונה היא לזה – http://www.tomerltd.co.il/gallery/products/original/1292251071.jpg ? , או שאפשר גם תירס רגיל גדול?

צוות האתר
Admin

תודה על התשובה המהירה ורק לא הבנתי מזאת אומרת גזר צעייר הכוונה היא לזה – http://www.tomerltd.co.il/gallery/products/original/1292251071.jpg ? , או שאפשר גם תירס רגיל גדול?

סליחה על ההטעיה. הכוונה היא לקלחי תירס טרי (חי) הנאכל סמוך לקצירתו. תירס הנאכל במצבו הטרי נחשב לירק. מרגע קצירת התירס מתחיל תהליך שבו הופכים הסוכרים הפשוטים שבגרגירים לעמילן תוך כמה ימים ואז יש לבשלו.

עומר
Guest
עומר

כל הכבוד על האתר ועל העידכונים השוטפים תמשיכו כך מביא המון המון מוטיבציה ואשמח עם תוכלו לפרסם רשימת ירקות שאפשר לאכול אותם חיים ללא נזקי הבישולאידויטיגון תודה מראשש (:

צוות האתר
Admin

כל הכבוד על האתר ועל העידכונים השוטפים תמשיכו כך מביא המון המון מוטיבציה ואשמח עם תוכלו לפרסם רשימת ירקות שאפשר לאכול אותם חיים ללא נזקי הבישולאידויטיגון תודה מראשש (:

אילו ירקות לאכול? וואו, מאיפה להתחיל…? 🙂

ראשית כל עגבניות, מלפפונים, פלפלים אדומים וצהובים, גזרים, קישואים/זוקיני, דלעת, דלורית, סלק, שומר, תירס צעיר.

מצליבים- כרוב לבן וסגול, כרובית, קולרבי, ברוקולי, אף שאת אלו מומלץ לקצוץ דק וללעוס היטב מפני שהם מכילים יותר תאית.

עלים ירוקים- חסה, תרד, סלרי, רוקט, פטרוזילה, שמיר, נענע, עלי ביבי וכו'.

ירקות כמו חצילים, בטטות ותפוחי אדמה לא ניתן לאכול ללא עיבוד וכן פקעות חריפות כמו בצל ושום גם אינם מומלצים לאכילה.

רינת
Guest
רינת

היי,
למה בצל ושום אינם מומלצים ?

צוות האתר
Admin

היי,
למה בצל ושום אינם מומלצים ?

הי רינת 🙂
תוכלי לקרוא על בצל ושום ועל מזונות נוספים שאינם מומלצים למאכל במאמר- מה אינו חלק מתזונת 80/10/10RV
https://www.30bananotleyom.co.il/articles/what-is-not-in-the-801010rv-diet