עוגה קלה להכנה וללא תוספת שומן.
מרכיבים-
לבסיס-
– 10 תמרים מזן מג'הול
– 1.5 כוסות תותי עץ מיובשים
– רבע כפית קינמון
למלית-
– 8 תמרים מזן מג'הול
– 3 אפרסמונים גדולים
לקישוט-
פירות יער או כל פרי אחר שמתחשק לכם
אופן ההכנה-
במעבד מזון לטחון את מרכיבי הבסיס עד שמתקבל גוש דביק. לשטח בתבנית או ברינג (אני השתמשתי ברינג בקוטר 16 ס"מ). את מרכיבי המלית לטחון בבלנדר עד לקבלת מרקם סמיך וחלק ולשפוך מעל הבסיס. להקפיא למשך כמה שעות או למשך כל הלילה עד שהעוגה מתמצקת. לפני ההגשה להוציא מהמקפיא, לקשט בפירות יער, להניח לכמה דקות להתרככות וזה הזמן ליהנות!
תודה- נראה טעים!
במה אפשר להחליף את האפרסמונים כשזה לא בעונה?
היי יפעת 🙂
בעוגה הספציפית הזאת החלפת האפרסמונים לפרי אחר מאוד תשנה את המרקם כי אפרסמונים שנטחנים יחד עם הקליפה יוצרים מרקם מאוד סמיך ויותר ״קשיח״ לעומת פירות אחרים.
תודה. אנסה….
יאמיייי
תודה 🙂