מרק חורף מתובל

מרק מפתיע עם טעם מקפיץ!

strawberry-orange-soup

מרכיבים-
– 500 גרם תותים (קופסה אחת), חצויים וללא העלים
– 2 תפוזים מקולפים וחתוכים לקוביות
– 2 מלפפונים בינוניים (אלה ימתנו את החמיצות ויעניקו מרקם)
– חופן גבעולי עירית
– חופן עלי נענע

אופן הכנה-
לטחון בבלנדר או במעבד מזון את כל המצרכים.

לקישוט-
– קרוטונים מזוקיני
– עירית קצוצה

בתיאבון!

Subscribe
הרשמה לעדכונים
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
עמית
עמית
6 בדצמבר 2012 18:47

ירדן תודה !
המון הצעות מעניינות שאני בהחלט אנסה (:

בת חן
בת חן
5 בדצמבר 2012 21:47

תותים!! חזרתם!!

עמית
עמית
5 בדצמבר 2012 19:40

מת על שילובים מעניינים במיוחד במרקים ורטבים אשמח עם תפרסמו עוד המלצות לרטבים לסלטים לאחד שעדיין לא לגמרי נגמל ממלח אבל מנסה, תודה (: !

ירדן
6 בדצמבר 2012 8:34
Reply to  עמית

מת על שילובים מעניינים במיוחד במרקים ורטבים אשמח עם תפרסמו עוד המלצות לרטבים לסלטים לאחד שעדיין לא לגמרי נגמל ממלח אבל מנסה, תודה (: !

גבעולי סלרי מאוד מלוחים ותמיד אפשר להוסיף אותם קצוצים לסלט או לרוטב עצמו, או בשילוב עם עלים אחרים כמו בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, עלי ביבי, תרד או אפילו קצת עלי מנגולד שהם מאוד מלוחים.

יש גם תבלין שנקרא סליקורניה שהוא מאוד מלוח-
http://www.moag.gov.il/agri/Odot/galeria_pictures/selicornia.htm#bigPic

בנוסף אפשר להכין "מלח עשבים" תוצרת בית. קונים עשבי תבלין אורגניים (פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, אורגנו, שמיר וכו'), קוצצים אותם גס ומייבשים במייבש מזון או בתנור בישול רגיל על חום נמוך. אחרי הייבוש טוחנים את העלים היבשים לאבקה, מאכסנים בצנצנת ומפזרים על הסלט על פי החשק או מוסיפים לרוטב. ניתן גם להכין את זה רק מסלרי-
https://www.youtube.com/watch?v=rXf0WYWNd9s&list=UUJBry7T2R1WeipWMBWKJ7Rg&index=51
https://www.youtube.com/watch?v=Z-9puP8VQcY&list=UUJBry7T2R1WeipWMBWKJ7Rg&index=50

ובלי קשר דווקא למלח בערוצי היוטיוב של מייגן אליזבת וקריסטינה יש כמה וכמה מתכונים לסלטים ורטבים קצת יותר מתובלים שיכולים להתאים למתחילים שעוד זקוקים לטעם יחסית מתובל.
https://www.youtube.com/playlist?list=UUeCzTq5s9J9E0cMlhpF5nEg
https://www.youtube.com/playlist?list=UU_cOrj8dlCqYnGgp0xdkxow

ירון
4 בדצמבר 2012 21:44

מתכון מעולה. טעים אף יותר משהוא נראה! 🙂