מרק חורף מתובל

מרק מפתיע עם טעם מקפיץ!

strawberry-orange-soup

מרכיבים-
– 500 גרם תותים (קופסה אחת), חצויים וללא העלים
– 2 תפוזים מקולפים וחתוכים לקוביות
– 2 מלפפונים בינוניים (אלה ימתנו את החמיצות ויעניקו מרקם)
– חופן גבעולי עירית
– חופן עלי נענע

אופן הכנה-
לטחון בבלנדר או במעבד מזון את כל המצרכים.

לקישוט-
– קרוטונים מזוקיני
– עירית קצוצה

בתיאבון!

5
הגב

avatar
3000
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
ירדןבת חןעמיתירון Recent comment authors
  Subscribe  
הרשמה לעדכונים
עמית
Guest
עמית

ירדן תודה !
המון הצעות מעניינות שאני בהחלט אנסה (:

בת חן
Guest
בת חן

תותים!! חזרתם!!

עמית
Guest
עמית

מת על שילובים מעניינים במיוחד במרקים ורטבים אשמח עם תפרסמו עוד המלצות לרטבים לסלטים לאחד שעדיין לא לגמרי נגמל ממלח אבל מנסה, תודה (: !

ירדן
Guest

מת על שילובים מעניינים במיוחד במרקים ורטבים אשמח עם תפרסמו עוד המלצות לרטבים לסלטים לאחד שעדיין לא לגמרי נגמל ממלח אבל מנסה, תודה (: !

גבעולי סלרי מאוד מלוחים ותמיד אפשר להוסיף אותם קצוצים לסלט או לרוטב עצמו, או בשילוב עם עלים אחרים כמו בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, עלי ביבי, תרד או אפילו קצת עלי מנגולד שהם מאוד מלוחים.

יש גם תבלין שנקרא סליקורניה שהוא מאוד מלוח-
http://www.moag.gov.il/agri/Odot/galeria_pictures/selicornia.htm#bigPic

בנוסף אפשר להכין "מלח עשבים" תוצרת בית. קונים עשבי תבלין אורגניים (פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, אורגנו, שמיר וכו'), קוצצים אותם גס ומייבשים במייבש מזון או בתנור בישול רגיל על חום נמוך. אחרי הייבוש טוחנים את העלים היבשים לאבקה, מאכסנים בצנצנת ומפזרים על הסלט על פי החשק או מוסיפים לרוטב. ניתן גם להכין את זה רק מסלרי-
https://www.youtube.com/watch?v=rXf0WYWNd9s&list=UUJBry7T2R1WeipWMBWKJ7Rg&index=51
https://www.youtube.com/watch?v=Z-9puP8VQcY&list=UUJBry7T2R1WeipWMBWKJ7Rg&index=50

ובלי קשר דווקא למלח בערוצי היוטיוב של מייגן אליזבת וקריסטינה יש כמה וכמה מתכונים לסלטים ורטבים קצת יותר מתובלים שיכולים להתאים למתחילים שעוד זקוקים לטעם יחסית מתובל.
https://www.youtube.com/playlist?list=UUeCzTq5s9J9E0cMlhpF5nEg
https://www.youtube.com/playlist?list=UU_cOrj8dlCqYnGgp0xdkxow

ירון
Guest

מתכון מעולה. טעים אף יותר משהוא נראה! 🙂