לא בא לכם סלט היום? נסו את המתכון הזה!
מרכיבים-
– 1 קישוא גדול במיוחד (או 2 בינוניים)
– 1 אבוקדו בינוני
– מיץ מחצי לימון קטן
– ירקות שונים לפי בחירתכם חתוכים לקוביות קטנות בתוספת של עלים ירוקים קצוצים. אני השתמשתי במלפפון, עגבניה, ארוגולה ופטרוזיליה אך אפשר להשתמש גם בירקות כמו גמבה ושומר ולהחליף את העלים ברוקט, גבעולי סלרי, כוסברה, שמיר.
אופן הכנה-
חותכים את הקישוא לרוחבו ומוציאים את הפנים עם מכשיר שמיועד לכך (vegidrill או כף פריזיאן או קישואן) או לחילופין אם אין לכם מכשיר ייעודי ניתן לפרוס את הקישוא לאורכו ולהוציא את תוכנו בעזרת כף או כפית רגילה ואז נוצרות סירות קישואים שאותן ממלאים. מועכים את האבוקדו בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון, חותכים את הירקות לקוביות קטנות, קוצצים את העלים ומערבבים הכל יחד. בעזרת כף ממלאים את פנים הקישואים ונהנים.
רוטב אחר במקום אבוקדו ?
אפשר לערבב את הירקות עם רוטב מטחינה גולמית מלאה ונאה ומעט מים ומיץ לימון, או להכין בבלנדר רוטב על בסיס עגבניות, גבעולי סלרי ועשבי תבלין עם מעט אגוזים/שקדים/זרעים לא קלויים ולא מומלחים.
היי האתר עדיין פעיל? לפני שנתיים החתחלתי לאכול ברוקולי או כרובית אני לא ממש מצליחה לזכור אני כמעט בטוחה שזה היה ברוקולי . אכלתי אותו חיי בסלט ואחר כך היה לי כאב בטן נוראי והקאתי את הברוקולי . האם כל ירק ניתן לאכול חיי? איך אדע מה קשה ומה טוב לעיכול? כך מעט חוששת שהקישוא לא יתעכל נכון.אשמח אם תוכלו להחזיר לי תשובה במייל למקרה שאפספס את קריאתה כאן
היי שרון 🙂
האתר בהחלט פעיל וכך גם הפורום.
ברוקולי וגם באופן כללי ירקות ממשפחת המצליבים (כרובית, כרוב ועוד) באמת מעט קשים לעיכול ולכן כדאי ללעוס היטב, אך אם קיבלת תגובה כל כך חריפה מאכילת ברוקולי אז כנראה שעדיף שלא תאכלי ברוקולי חי. גם ככה ברוקולי חי זה לא ממש טעים…
קישוא דווקא מתעכל טוב ומשתלב מצוין בסלט (בעיקר הקישוא הכהה) וגם כפסטה נאה.
מנה מגניבה תודה רבה, רק שהיה קצת קשה לאכול את הקישוא
טוב זה נראה כל כל טעים 😀
אחלה מתכון-תודה ירדן.