זוקיני ממולא

לא בא לכם סלט היום? נסו את המתכון הזה!

stuffed-zucchini

מרכיבים-
– 1 קישוא גדול במיוחד (או 2 בינוניים)
– 1 אבוקדו בינוני
– מיץ מחצי לימון קטן
– ירקות שונים לפי בחירתכם חתוכים לקוביות קטנות בתוספת של עלים ירוקים קצוצים. אני השתמשתי במלפפון, עגבניה, ארוגולה ופטרוזיליה אך אפשר להשתמש גם בירקות כמו גמבה ושומר ולהחליף את העלים ברוקט, גבעולי סלרי, כוסברה, שמיר.

אופן הכנה-
חותכים את הקישוא לרוחבו ומוציאים את הפנים עם מכשיר שמיועד לכך (vegidrill או כף פריזיאן או קישואן) או לחילופין אם אין לכם מכשיר ייעודי ניתן לפרוס את הקישוא לאורכו ולהוציא את תוכנו בעזרת כף או כפית רגילה ואז נוצרות סירות קישואים שאותן ממלאים. מועכים את האבוקדו בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון, חותכים את הירקות לקוביות קטנות, קוצצים את העלים ומערבבים הכל יחד. בעזרת כף ממלאים את פנים הקישואים ונהנים.

Subscribe
הרשמה לעדכונים
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
סיון
סיון
2 במרץ 2018 13:27

רוטב אחר במקום אבוקדו ?

שרון
שרון
17 בספטמבר 2015 17:16

היי האתר עדיין פעיל? לפני שנתיים החתחלתי לאכול ברוקולי או כרובית אני לא ממש מצליחה לזכור אני כמעט בטוחה שזה היה ברוקולי . אכלתי אותו חיי בסלט ואחר כך היה לי כאב בטן נוראי והקאתי את הברוקולי . האם כל ירק ניתן לאכול חיי? איך אדע מה קשה ומה טוב לעיכול? כך מעט חוששת שהקישוא לא יתעכל נכון.אשמח אם תוכלו להחזיר לי תשובה במייל למקרה שאפספס את קריאתה כאן

צוות האתר
Reply to  שרון
17 בספטמבר 2015 17:37

היי שרון 🙂

האתר בהחלט פעיל וכך גם הפורום.

ברוקולי וגם באופן כללי ירקות ממשפחת המצליבים (כרובית, כרוב ועוד) באמת מעט קשים לעיכול ולכן כדאי ללעוס היטב, אך אם קיבלת תגובה כל כך חריפה מאכילת ברוקולי אז כנראה שעדיף שלא תאכלי ברוקולי חי. גם ככה ברוקולי חי זה לא ממש טעים…

קישוא דווקא מתעכל טוב ומשתלב מצוין בסלט (בעיקר הקישוא הכהה) וגם כפסטה נאה.

תמר
תמר
24 בינואר 2014 15:13

מנה מגניבה תודה רבה, רק שהיה קצת קשה לאכול את הקישוא

עדי
עדי
18 בדצמבר 2013 17:13

טוב זה נראה כל כל טעים 😀

טבע נאות
טבע נאות
14 בדצמבר 2013 14:30

אחלה מתכון-תודה ירדן.