מיני סופגניות נאות לחג החנוכה

גם טבעונאים יכולים ליהנות מסופגניות. סופגניות בריאות בלי טיגון, בלי קמח וללא שומן 🙂

מרכיבים (להכנת 20 סופגניות קטנות)-

לסופגניות-
– 3 גזרים מתוקים בינוניים
– 3 כוסות תותי עץ מיובשים
– 10 תמרים גדולים מזן מג'הול

לריבה-
– 6 תותי שדה גדולים טריים
– 6 תמרים גדולים מזן מג'הול שהושרו מראש במים

לאבקת הסוכר-
– אבקת מי קוקוס

אופן ההכנה-
טוחנים במעבד מזון את הגזרים, מוסיפים את תותי העץ המיובשים וממשיכים לטחון, ולבסוף מוסיפים את התמרים וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה. מהעיסה מכינים סופגניות קטנות בעזרת הידיים, לא לשכוח לעשות בהן גומות קטנות שבהמשך נמלא בריבה. את הסופגניות שמים במייבש מזון על טמפרטורה נמוכה לשלוש-ארבע שעות. לאחר שלוש-ארבע שעות טוחנים את מרכיבי הריבה במעבד מזון או בלנדר ושמים חצי כפית ריבה בכל גומה של סופגניה ומחזירים את הסופגניות למייבש לעוד זמן קצר. מוציאים מהמייבש, מקשטים במעט אבקת מי קוקוס וכעת ניתן ליהנות מסופגניות חמימות ומתוקות! ניתן לוותר על שלב הייבוש ולאכול את הסופגניות כפי שהן 🙂

חג חנוכה שמח!

הגב

3 תגובות ב "מיני סופגניות נאות לחג החנוכה"

הרשמה לעדכונים
avatar
3000
ג
Guest
ג

מה זה מייבש מזון? ואם אין לי?

ירון
Guest
ירון

איזה מגניב!

wpDiscuz