אם כבר בקישואים עסקינינו (ואם לא, כדאי שנתחיל), סלט קישואים הוא דרך מעולה לאכול קישואים, להנות מהארוחה ולהרשים חברים. אמנם זה נשמע דל, אך עם השילוב הנכון והשקעה אפשר לעשות מקישואים ממש חגיגה.
מרכיבים-
– 2 קישואים בינוניים או 5-4 קטנים
– ראש חסה
– 4 עגבניות
– מעט טחינה
– 2-1 לימונים
אופן ההכנה-
לא נחוץ להוריד את קליפת הקישוא. היא טעימה ובריאה!
קולפים את הקישואים עד כמה שאפשר, בין אם כרצועות בעזרת קולפן רגיל או כנודלס בעזרת קולפן ז'וליאן.
מורידים ממה שנשאר את הראש והזנב ושמים בצד עבור הרוטב. קוצצים את החסה ושמים ביחד עם הקישואים בתוך קערה.
עבור הרוטב שמים בבלנדר את שאריות הקישואים, העגבניות, כף שטוחה עד שתי כפות שטוחות מקסימום של טחינה, מיץ סחוט מ-2-1 לימונים (תלוי כמה חמוץ אוהבים).
את הרוטב (שצבעו צריך להיות ורדרד) שופכים לתוך הקערה ומערבבים היטב.
בתיאבון!
יש להשתמש בטחינה משומשום לא קלוי שנטחן בטחינה איטית. גם בבספר "תזונת 80/10/10" יש מתכונים עם טחינה.
היי צריך להכין את הטחינה או לקנות כי אסור לאכול דברים באריזה בתזונת הרואו פוד